Τρίτη 22 Απριλίου 2014

το σπίτι της γιαγιάς Ελένης...

Μπορεί να μην περνούσαμε συχνά χρόνο μαζί,μπορεί να μην συναντιόμασταν τακτικά μα υπήρξε ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάντα θα θυμάμαι.Χαμογελάστη,πάντα πρόσχαρη,περιποιημένη...Αυτό που λέμε ντελικάτη.Γιαγιά της παιδικής,αδερφικής μου φίλης...Η γιαγιά Ελένη.
Έζησε,μεγάλωσε δυο παιδιά και πολλά ευτυχισμένα εγγόνια και περίπου 5 μήνες πριν "έφυγε"...Έτσι απλά όπως "φεύγουν" όλοι...Μόνο που νιώθω πως τούτη η γυναίκα "έφυγε" γεμάτη,πλήρης...
Το μικρό της σπιτάκι,μια παλιά μονοκατοικία με αυλή...Ένα μικρό σαλόνι,μια μικρή κάμαρη και μια αυλή γεμάτη με λεμονιές και τριανταφυλλιές.Αυτό ήταν το σπίτι της γιαγιάς Ελένης που από τύχη,εξαιτίας συγκυριών και καλής θελήσεως έγινε δικό μας...Τι εννοώ δικό μας;Λίγο εργαστήριο,λίγο καταφύγιο,λίγο τόπος ηρεμίας,λίγο τόπος συναντήσεων.Ένας χώρος για φίλους και φίλες...


Φρεσκοβαμμένοι τοίχοι διακοσμήθηκαν με το γούστο μας,παιχνιδιάρικα,κοριτσίστικα,χρωματιστά.Μερικές παλιές αλλά και καινούργιες κορνίζες με νέα όψη.


Δεν θα μπορούσε να λείπει ο παλιός ξύλινος και σκαλιστός καθρέφτης των παππούδων...Βαμμένος χρυσός,σαν από παραμύθι.Βρήκε τη θέση που του αρμόζει και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές.


Κι εκεί στη νέα μας πραγματικότητα,ονειρευόμαστε,μοιραζόμαστε,διαφωνούμε,προγραμματίζουμε,σχεδιάζουμε,δημιουργούμε...Όμορφη ατμόσφαιρα,την αισθάνεσαι από τα πρώτα λεπτά που θα μπεις στο σπιτικό...Το σπιτικό που έγινε,εργαστήρι,τόπος συναντήσεων,εκπλήξεων...
Κερνάμε ζεστό καφέ και μπισκότα...
Παρέλειψα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους...Αγωνιώ να διαβάσω τα νέα σας απ'τη γιορτή του Πάσχα.Καλή συνέχεια σε όλους.Σας φιλώ!

8 σχόλια:

  1. χρονια πολλα!
    αληθως ανεστη!
    παντα να περνας ομορφα ευχομαι!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη που είναι η νέα σας πραγματικότητα!!!!!!!!!!!!!! Εύχομαι πολλές δημιουργίες στο σπιτάκι σας αυτό, πολλές ευχάριστες συναντήσεις και αγοράστε καφέ μεγάλη παρτίδα.............θα χρειαστεί!!!!!!!!!!!!
    Χρόνια πολλά και καλά. Χριστός Ανέστη και του χρόνου να είμαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι όμορφη!Σ'ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου...
      Χρόνια πολλά και σε σένα!Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία σκέψη να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι!! Μπράβο σας και καλές χειροτεχνίες! Φιλάκια και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια...
      Χρόνια πολλά και καλά!Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά!! Ο χώρος σας δείχνει να είναι υπέροχος αν κρίνω απο τον τοίχο με τις κορνίζες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή