Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

υφασμάτινα και χειροποίητα...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους έξω εκεί...Κοιμήθηκα χειμώνα και ξύπνησα άνοιξη!Συμβαίνει συχνά τελευταία.Βάλε,βγάλε το μπουφάν,απ'το φούτερ στο πουκαμισάκι κι αντίστροφα...Τι τα θες!Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό γριπώνομαι και ζω το δράμα μου.Είναι πολύ δύσκολο από κει που έχεις συνηθίσει να είσαι έξω από το σπίτι ολόκληρη την ημέρα,να τρέχεις και να βρίσκεσαι σε ένταση,ξαφνικά να είσαι υποχρεωμένη να σβήσεις το διακόπτη,και μετά τι;
Πάω,έρχομαι,κάθομαι,σηκώνομαι,κοιτώ λίγο έξω από το παράθυρο,διαβάζω...Αλλά δεν περνά η ώρα και δεν με βλέπω ν'αντέχω για πολύ.


Το εργαστήρι μας είναι φωτεινό,τόσο φωτεινό που μερικές φορές ο ζεστός ήλιος γίνεται ενοχλητικός.
Αγαπάμε τα λουλούδια κι απ'ότι φαίνεται μας αγαπάνε κι αυτά.Όπως αυτή εδώ η ροζ ζέρμπερα που βρέθηκε να επιπλέει μέσα στη γυάλα μας και σαν να της άρεσε.Χωρίς υπερβολή,είναι εξίσου ζωντανή και όμορφη όπως την ημέρα που την αγοράσαμε,τρεις βδομάδες πριν.


Ανάμεσα στις λαμπάδες,ξεκίνησα να σας δείχνω κάποιες,ένας σωρός από υφάσματα που περιμένει να αξιοποιηθεί.Άλλο για σεντονάκια,άλλο για τραπεζομάντηλα,άλλο για πετσέτες...Φωτιά παίρνουν οι ραπτομηχανές κι εμείς επίσης απ'το ζόρι μας.Το ζόρι και την τελειομανία μας.


Αγαπημένη συνήθεια,κυρίως τα βράδια είναι το διάβασμα.Όσο κουρασμένη κι αν νιώθω,όσο κι αν κλείνουν τα μάτια μου μία σελίδα θα την διαβάσω.Τι κι αν την επόμενη μέρα δεν θυμάμαι τίποτα και την ξαναδιαβάζω...Άραγε θα τελειώσει ποτέ αυτός ο Ντοστογιέφσκι;Κι ακριβώς επειδή μου αρέσει το διάβασμα,αγαπώ τα βιβλία,και σχεδόν πάντα έχω ένα στη τσάντα μου αγάπησα κι αυτόν τον χειροποίητο υφασμάτινο σελιδοδείκτη.
"Ταπεινοί και καταφρονημένοι",ζεστό τσάι και μερικά λαχταριστά smarties και κάπως έτσι θα περάσει η σημερινή μέρα.Μάλλον η μισή μέρα γιατί όπως σας είπα δεν μου ταιριάζει η απραξία.Χα!χα!
Θέλω να πιστεύω ότι είστε κι εσείς ενθουσιασμένοι που έφτασε το Σαββατοκύριακο...Κι αν δεν είστε να γίνεται.Γιατί δεν έχει σημασία αν έχετε κάνει σχέδια,αν δεν θα κάνετε και τίποτα σπουδαίο κτλ...κτλ...Αρκεί να είστε καλά,να έχετε δίπλα σας άτομα που αγαπάτε, να χαμογελάτε...Αρκεί μία βόλτα στη θάλασσα ή στο πάρκο,ένας καφές με μια φίλη,ένας απολαυστικός ύπνος,μια ωραία ταινία,ένα καλό βιβλίο κι ότι άλλο σκεφτείτε.
Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν!Σας φιλώ!

8 σχόλια:

  1. Βαλεντίνα μου, πολύ χαίρομαι που σε ακούω!!
    Τι όμορφα όλα όσα φτιάχνεις, με τόσο μεράκι!!!
    Σου εύχομαι σύντομα να ξαναβγείς στους δρόμους και να "τρέχεις" με τόση ενέργεια!!
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σου εύχομαι αγαπημένη μου!!! Να περάσεις όμορφα και με υγεία, μαζί με τους αγαπημένους σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου!Κάθε σου μήνυμα είναι τόσο τρυφερό και σ'ευχαριστώ πολύ γι'αυτό.Να είσαι καλά κι εσύ και η οικογένεια σου.Να περάσεις όμορφα το Πάσχα.Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφα όλα! Ο σελιδοδείκτης με ξετρέλανε!! Εύχομαι περαστικά και γρήγορα για να βρεις τους ρυθμούς σου. Ο Ντοστογιέφσκι υπέροχη παρέα αν και όχι τόσο κεφάτη!
    Καλό Σ/Κο να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά...Κι εσένα;Κι εμένα!
      Η αλήθεια είναι πως πράγματι δεν είναι και τόσο κεφάτη μα χρειάζεται κι αυτή κάπου-κάπου.
      Καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακο σου!

      Διαγραφή
  3. Περαστικά εύχομαι!!!! Τα υφάσματα πολύ όμορφα!!!!! Ο σελιδοδείκτης πραγματικά υπέροχος!!!!!! Καλό Πάσχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για όλα!Να είσαι καλά...Εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή